Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon? (Bir Garip Aşk) konusu

Iss pyaar ko kya naam doon namı diğer Bu Aşka Ne Ad Vereyim izlediğim ikinci hint dizisidir. Karakterler gerçekten çok tatlılar. İzlenilesi bir dizi. Bölüm sayısı çok gibi görünse de su gibi akıyor ve bitecek diye üzülmeye başlıyorsunuz. Bu diziyi nefret ettiğim şerefsiz enişteye daha fazla dayanamadığım için sonlarına doğru bıraktım ve izleyen bir arkadaşıma o adam dışındaki olayları anlattırarak bitirdim. :) aşırı derecede spoiler veriyorum bunun bilincinde olarak okuyun yazımı lütfen :)


ISS PYAAR KO KYA NAAM DOON? (BU AŞKA NE AD VEREYİM? )



Dizimiz herşeyin para ile satın alınabileceğini ve yegane gücün para olduğunu düşünen oğlumuz Arnav Sing Raizada ve herşeyin sevgi ve duygularla halledilebileceğini düşünen kızımız Kushi Kumari Gupta nın çoğu zaman komedi kimi zamanda drama dönüşen hikayelerini anlatıyor.

Başrol kızımız Kushi Kumari Gupta (Sanaya İrani )

Kızımız çok sevimli her söze cevabı olan aslında çok korkak ama korkak cesaretine sahip olan birisi . Üzüldüğünde kilo kilo jalebi pişirir. Bulduğu her fırsatı Arnav ı sinir etmek için kullanır.

Başrol oğlumuz Arnav Sing Raizada (Barun Sobti)

Oğlumuz aşırı sinirli fotoğraflara bakmayın çok nadir gülümseyen sürekli What the... What the... diyerek kızımızı korkutan çok zengin bir işadamıdır. Duygu onun için zayıflıktır. Para ise herşeyin üstünde bir güç. İnançsızdır. Konuşurken yüzüne bakmazsan yada konuşmasını bölersen veyada onu konuşturmazsan seni tongaya düşürür yine söyleyeceği lafı söyler.Dünya da değer verdiği tek bir insan vardır ve onun mutluluğu için kendi mutluluğunu hiçe sayabilir.


Şimdi de biraz konudan bahsedelim...


Dizi kızımızın ablası Payal ın düğünü ile başlıyor. Erkek tarafı tam düğün gününde çeyiz istiyor ve çeyiz verilmezse düğün alayının gelini almayacağını söylüyor. Kızımız da eniştesi olacak adamın bundan haberi olmadığını ve eğer ona haber verirse bu durumun düzeleceğini düşünüyor ve ailesi çeyiz olarak dükkanlarını vermesin diye de dükkanın evraklarını da yanına alarak damadın gelini beklediği otel benzeri yere doğru hareket ediyor.

O sırada da oğlumuz o otel benzeri yeri satın almak üzere orda. Otel sahibi adamın borcunun olduğu adam ile anlaşarak oteli alıyor ve otel sahibini ordan atıyor. (şimdi Arnav a ne şerefszmiş falan demeyin. O otelin sahibi onun amcasıymış babası ve annesi ölünce amcası onları evleri olan o otelden atmış. Arnav da sakat ablasıyla birlikte ortada kalmış. Çok çalışıp ülkenin sayılı zenginlerinden birisi haline gelmiş ve intikam almak için o adama böyle birşey yapmış.) Otel de güzel bir defile düzenliyor ve defilenin rengi kırmızı (Arnav ın en sevdiği renk)

Kızımız otele geliyor eniştesinin odasını ararken yanlışlıkla Arnav ın defilesinin manken bölümüne giriyor ve Kushi yi geç kalan manken zannedip defilenin ortasına sürüyorlar. Bizim kız anlayamıyor olanları ve sahnede donup kalıyor. İki manken gelip kızı podyumun ucuna kadar getiriyorlar. Flash lar patlıyor tabi kırmızı renk konulu defilede başka renk giymiş donuk manken. Oğlumuz çok sinirleniyor kızımızın gözüne öyle bir bakıyor ki kızımız korkuyor ve tam geri gitmek için dönerken ayağı kayıyor ve oğlanın kucağına düşüyor. Oğlan onu bırakıyor ama adamlarına emir veriyor o kızı tutun diye.

Kızımızı bir odaya kapatıyolar ve seni kim gönderdi defileyi mahfetmen için diye sorguya çekiyorlar. Kızımız tabi neyin ne olduğunu anlayamıyor sadece ablasının düğünü bozulmadan eniştesiyle görüşmek istediğini söylüyor. Ama inanmıyorlar tabi. Arrnav geliyor ve oda onu sorguya çekiyor kızımız yine aynı şşeyleri söylüyor ama inanan kim. Arnav kızımızın elbisesinin sırtındaki boncukları koparıyor ve kızımızı korkutarak konuşturmaya çalışıyor. Ama birşey bilmeyen kızımızın diyecek sözü yok. Neyse bırakıyor kızımızı.

Kushi eve geliyor bakıyor ki düğün bozulmuş ailesi evde onu bekliyor. Annesi eğer evrakları götürmeseydi düğünün bozulmayacağını söyleyerek sen benim öz kızım olmadığını belli ettin diyerek kızımıza basıyor tokadı. Ama ablası Kushi yi suçlamıyor çünkü öğrenmiş ki evleneceği adam bu çeyiz meselesinden haberdarmış.

(Bu arada söylemeden geçmeyeyim kızımızın öz ailesi o sekiz yaşındayken trafik kazasında ölmüş. yaninda bulunduğu aile ona bakıp büyüten aile )

Kızımız ve ailesi onlar için önemli bi gün olan bi günde tapınağa giderler. Bu sırada oğlumuzda ablasının zoruyla oraya gider ve dilek kilidi takar (Arnav inanmayan yani dinsiz birisi ) Kilidin anahtarını da düşürür. Kızımız düşürdüğünü görünce alır ve düşürdünüz diye peşinden gider ve ne görsün ablasının düğününün bozulmasından sorumlu olan ve elbisesini yırtan adam. Arnav Kushi yi görmezden gelir ve yürümeye devam eder. Bizim kız da illa ki söyleyeceklerini söyleyecek ya adamın peşinden gider ve ağzına geleni sayar ve Arnav ın söyleyeceklerini dinlemeden kaçar (Arnav ın en sinir olduğu şeydir.Nasıl cürret edebilir ki Arnav Sing Raizada ile böyle konuşmaya ve onun konuşmasına bile izin vermeden kaçıp gitmeye.) Adamlarını arar ve defile günü kızın kucağına düştüğü sahneyi zengin koca avcısı kız avını seçti ve kucağına düştü gibi haberlerle montajlayarak tv ye vermelerini söyler.Amaç o onu sinir ederse o da gücüyle onu yerlebir edebilir bunu göstermek.

Bu haberlerden sonra küçük şehir olduğu için kızımıza sataşmaya başlarlar. Ona aynı afedersiniz hayat kadını muamelesi yaparlar. Ki bu sırada cengaver görünümlü bir şerefsiz kızımızı kurtarır serserilerin elinden. Ve oracıkta abayı yakar kızımıza.

Kızımız o şehirde daha fazla yaşayamaz ve ailesi ablası ile birlikte onu oğlumuzun yaşadığı şehre halalarının yanına yollar.Kader onları burda da birçok kez karşılaştırır. Kızımız motorla oğlumuzun arabasına çarpar oğlumuzda kızın gerçekten zengin koca avcısı olduğunu onu takip ederek oraya geldiğini zanneder ve onu aşağılar. Kızımızda arabasının tamir ücretini ödeyeceğini ve öyle birisi olmadığını söyler. Arnav da ödeyemeyeceğini bildiği için tamir ücretini söyler. Kızımız şok tabi ufacık çiziğe yeni araba parası kadar tamir ücreti. Zamanla ödeyeceğini hesap numarasını vermesini söyler. Tabi oğlumuz kızı aşağılayıp sinir etmeli ya ödeyebileceğini sanmıyorum deyip cebinden para çıkararak al bu parayla motorunu tamir et deyip ordan çeker gider.

Kızımız iş aramaya başlar. Onu kurtaran şerefsiz cengaver ile karşılaşır ve ondan yardım ister. O da onu bi depoya gönderir. Kızımız depoya gider ama ordakiler kızımıza şirketlerinden çalıştırılacağına dair yazı getirmesini söylerler. Kızımız şirkete gider. Şirketin adı AR. Orda adı Lavanya olan bi kadın da sekreter aramaktadır ki sekreterlik için gelen kadın sevgilisi olan şirketin patronuna yavşayınca Lavanya o sinirle bizim kızı sekreter olarak çalışmasını yada bu şirkette hiçbir şekilde çalışmasına izin vermeyeceğini söyler. Bizim kızda el mahkum çalışır. Patronunun kim olduğunu bilmeden. 

Sonra karşılaşırlar şirkette ve bi dolu komik olay olur. Oraları anlatmayacağım izleyin de görün. Ve Arnav ile Kushi nin birbirlerinden bu kadar nefret ederken nasıl evlendiklerini merak ediyorsanız oturun diziyi izleyin benden bu kadar çok yoruldum artık yazamayacağım.

 Ama merek edin diye söyleyeyim Arnav nefret ettiği Kushi yi kendisiyle evlenmesi için tehdit edecek nefret ede ede evlenecek onunla. Evlenmek zorunda olduğunu yoksa dünyada en sevdiği kişinin üzülmesine sebep olacağını söyler. Kushi zorla evlenir hayatı mahfolur. Ailesi bu habersiz izinsiz evlilik yüzünden reddeder onu. İkinci kez ailesinden olur. O en sevdiği kişinin mutluluğu için evet demek zorunda kalmştır bu evliliğe ama bunu kimseye söyleyemez.

İnsan kimseye körü körüne güvenmemeli. İyilik yapan her zaman iyidir diye bir kaide yok sonuçta. Bazen şeytan da iyilik yapabilir. Ama dikkat edin o şeytan size aşık olmasın yoksa hayatınızın her anı zehir zemberek olabilir. İyi düşünün ve iyi karar verin çünkü şeytan her an tetiktedir ve sizin her hareketiniz aleyhinize sonuç verebilir ve istemediğiniz iftiralara ve ithamlara uğrayabilirsiniz. Hayatınıza karanlık çöker.Ama bazende karanlığın arkasından ışığı görürsünüz o ışığa gidin tutunun asla bırakmamazcasına. Çünkü o ışık karanlık hayatınızın güneşi olabilir.


. En kötüsü de ya şeytan aşık olursa size

Şimdi de biraz fotoğraf :)



























































diziyi izlemek için tıklayınız...

yazım hakkında düşüncelerinizi bir kaç kelimeyle yorumlarsanız çok sevinirim :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

SUD SAİ PAAN konusu

beintehaa (Benimsin) konusu

KUMKUM BHAGYA (Ah Kalbim) Konusu